Leilas sega kolasnitt



100 g mjukt smör
 1 dl strösocker
 2 msk ljus sirap
 2.25 dl vetemjöl
 0.5 tsk bikarbonat
 1 tsk vaniljsocker
 1 tsk malen ingefära


Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
 Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
Dela degen och rulla ut till två längder.
 Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
Räffla med en gaffel.
Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden.
Låt kolasnittarna svalna på plåten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0