Påsklängd



10 pers.

3 äggvitor
2 droppar ättiksprit
1½ dl socker
50 g mörk choklad
4 dl vispgrädde
1 burk konserverade persikor à 425 g

Sätt ugnen på 125 grader, rita två rektanglar på ett bakplåtspapper, 12x30 cm.
Knäck ner äggvitorna i en bunke och låt stå en stund så de får rumstemperatur.
 Tillsätt ättiksprit och vispa därefter vitorna till fast skum.
Strö ner sockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills massan blir blank och styv.
Bred ut smeten innanför markeringarna på baklpåtspapperet.
Ställ in plåten mitt i ugnen och grädda dem tills de känns torra, ca 1 timma.
Stäng av ugnen, men låt bottnarna stå kvar och eftertorka med ugnsluckan på glänt.
Bryt chokladen i bitar och smält i mikron eller i vattenbad över spisen.
Pensla ovansidan på marängbottnarna med choklad.
Låt stelna.
Vispa grädden.
Häll av frukten och låt ligga på ett hushållspapper så spadet torkas upp lite.
Hacka hälften av frukten.
Bred ut hälften av den vispade grädden på den understa bottnen och lägg på de hackade fruktbitarna.
Lägg på den översta bottnen och bred på resterande grädde.
Klyfta de sparade och persikohalvorna och garnera påsklängden med dom.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0