Hemmagjord pizza
Degen räcker till 2 normalstora pizzor eller 1 plåt
Pizzadeg
2 dl vatten (37 grader)
1/4 pkt jäst (12,5 gram)
5 – 6 dl durumvete
½ dl rapsolja
salt & svartpeppar
Arbeta degen väl för hand ca 5 min.
Jäs i bunke 25 min.
Dela degen i två delar.
Tryck varje deg på oljad plåt med lätt oljade fingrar.
Lägg på valfri fyllning, grädda i 250 grader ca 10 min.
Tomatsås
500 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
1 nypa strösocker
1 tsk torkade örtkryddor
Häll de passerade tomaterna i en kastrull.
Koka upp.
Krydda med tomatpuré, salt, peppar, socker och örtkryddor.
Låt såsen koka ihop i 10 minuter.
Rör om då och då.
Bre ett lager tomatfyllning på den utkavlade pizzadegen.
Kommentarer
Trackback