Helstekt fläskfilé med rosmarin, potatisgratäng & tzatziki
4 port.
500 g fläskfilé
smör
1 msk färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
salt
svartpeppar
Sätt ugnen på 175°.
Putsa bort ev hinnor från filén.
Sätt stekpannan på plattan och lägg i smöret.
Sätt plattan på näst högsta effekt.
Hetta upp smöret och låt det bli gyllenbrunt.
Lägg i filén och bryn köttet runt om i ca 3 minuter.
Ta upp köttet och lägg det på ett ugnsfast fat eller i en form.
Krydda med färsk hackad rosmarin eller smula den torkade salta och peppara.
Sätt en termometer i köttet så att spetsen kommer i köttets mitt.
Lättast från kortsidan och in.
Stek tills innertemperaturen är 65-70° ca 10 minuter.
Ta ut köttet och täck med folie, låt stå ca 10 minuter innan det skärs upp.
Tzatziki
Kommentarer
Trackback