Porterbiff

500 g lövbiff
8 små lökar
1 dl vispgrädde
1½ dl porter
1 msk vetemjöl
3 msk svartvinbärsgelé
5 krossade enbär
½ tsk timjan
1 krm svartpeppar
1 köttbuljongtärning
1 msk japansk soja
1 msk smör
färsk timjan
Strimla köttet och skala lökarna.
Vispa ihop grädde, porter och mjöl i en låg, vid gryta.
Låt koka upp under vispning.
Tillsätt gelé, enbär, timjan, peppar, smulad buljongtärning och soja.
Bryn lökarna i smör i stelpannan.
Lägg i grytan.
Låt koka upp och strö över timjan.
Servera med kokt potatis eller ugnsstekt potatis och gelé.
Marängkrokant
Niklas fyller år imorgon, men eftersom barnen var hemma
i helgen hos oss så passade vi på att fira igår.
Testade något nytt.
En lättbakad tårta som tilltalar alla.
Tårtan går dessutom att förbereda i god tid för kalaset.

Bottnar
3 äggvitor
1½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
Fyllning
3 äggulor
½ dl strösocker
3-4 dl vispgrädde
2 Daim (à 2 pack)
Garnering
1 ask physalis
Börja med bottnarna.
Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitor och socker till hårt skum.
Tillsätt bakpulvret.
Rita 2 cirklar, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
Smörj och mjöla cirklarna.
Bred ut marängsmeten i cirklarna.
Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Låt bottnarna svalna något.
Lossa dem från pappret.
Låt bottnarna kallna på galler.
Gör fyllningen.
Vispa äggulor och socker pösigt.
Vispa grädden tjock.
Hacka daimen.
Blanda ner grädde och daim i äggulesmeten.
Bred på fyllningen mellan och ovanpå bottnarna.
Garnera tårtan med physalis.
i helgen hos oss så passade vi på att fira igår.
Testade något nytt.
En lättbakad tårta som tilltalar alla.
Tårtan går dessutom att förbereda i god tid för kalaset.

Bottnar
3 äggvitor
1½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
Fyllning
3 äggulor
½ dl strösocker
3-4 dl vispgrädde
2 Daim (à 2 pack)
Garnering
1 ask physalis
Börja med bottnarna.
Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitor och socker till hårt skum.
Tillsätt bakpulvret.
Rita 2 cirklar, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
Smörj och mjöla cirklarna.
Bred ut marängsmeten i cirklarna.
Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Låt bottnarna svalna något.
Lossa dem från pappret.
Låt bottnarna kallna på galler.
Gör fyllningen.
Vispa äggulor och socker pösigt.
Vispa grädden tjock.
Hacka daimen.
Blanda ner grädde och daim i äggulesmeten.
Bred på fyllningen mellan och ovanpå bottnarna.
Garnera tårtan med physalis.
Pastasallad med curry & banandressing
Vilket väder det har varit i helgen!
Igår var det ingen som hade lust att
laga något så det fick bli en kall sallad.
Den uppskattades av alla i familjen.

Pasta
Sallad
Tomat
Gurka
Majs
Ananas
Rädisor
Dressing
1 burk creme fraiche
½ banan
1½ tsk curry

Igår var det ingen som hade lust att
laga något så det fick bli en kall sallad.
Den uppskattades av alla i familjen.

Pasta
Sallad
Tomat
Gurka
Majs
Ananas
Rädisor
Dressing
1 burk creme fraiche
½ banan
1½ tsk curry
