Kycklinggratäng



4 port.

1 stor grillad kyckling
50 g matfett + till att smörja formen
3 msk vetemjöl
2½ dl matlagningsgrädde
5 dl kycklingbuljong
1 gul lök
1 röd paprika
½ dl färska örter
salt
vitpeppar
curry
1½ dl riven ost

Sätt ugnen på 200°C.
Smörj en stor eller fyra små gratängformar med matfettet.

Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölet.
Blanda väl och låt det fräsa 1 min under omrörning.
Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner grädde och buljong lite i taget.
Sätt tillbaka såsen på plattan och låt sjuda upp under omrörning i 2 min.

Ta bort allt skinn och fett på kycklingen.
Ta loss allt kycklingkött från benen och strimla det i lagon stora bitar.
Skala och tärna löken fint.
Ansa och tärna paprikan.
Blanda ner kyckling, lök, paprika och örter i såsen.
Smaka av med slat, vitpeppar och curry.

Häll ner såsen i gratängformen.
Strö över den rivna osten.
Gratinera i ugnen 20 min eller tills gratängen är gyllene.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0