Exotisk paj
En annorlunda variation på köttfärspaj med smak av curry och ananas.

500 g köttfärs
1 gul lök
1½ tsk curry
1½ msk tomatpuré
1 msk soja
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
½ burk ananaskross med spad
1 pkt bacon
3 dl vetemjöl
125 g smör/margarin
4 msk vatten
Börja med pajdegen.
Mät upp mjölet på bakbordet eller i matberedaren.
Tillsätt smöret och finfördela det i mjölet.
Tillsätt därefter vattnet. och arbeta ihop degen.
Lägg den ca 1 tim i kylskåpet.
Skala och hacka löken.
Stek köttfärs och lök i en stekpanna.
Strö över curryn.
Häll över anananasen med spad, tomatpurén, sojan, salt och peppar.
Låt såsen koka ihop några minuter.
Kavla ut pajdegen och lägg den i botten på en pajform.
Grädda pajskalet i 225 grader, ca 15 min.
Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
När pajskalet är färdiggräddat, lägg ner köttfärsen i skalet.
Lägg på baconet.
Servera med en grönsallad och hembakat bröd.

500 g köttfärs
1 gul lök
1½ tsk curry
1½ msk tomatpuré
1 msk soja
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
½ burk ananaskross med spad
1 pkt bacon
3 dl vetemjöl
125 g smör/margarin
4 msk vatten
Börja med pajdegen.
Mät upp mjölet på bakbordet eller i matberedaren.
Tillsätt smöret och finfördela det i mjölet.
Tillsätt därefter vattnet. och arbeta ihop degen.
Lägg den ca 1 tim i kylskåpet.
Skala och hacka löken.
Stek köttfärs och lök i en stekpanna.
Strö över curryn.
Häll över anananasen med spad, tomatpurén, sojan, salt och peppar.
Låt såsen koka ihop några minuter.
Kavla ut pajdegen och lägg den i botten på en pajform.
Grädda pajskalet i 225 grader, ca 15 min.
Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.
När pajskalet är färdiggräddat, lägg ner köttfärsen i skalet.
Lägg på baconet.
Servera med en grönsallad och hembakat bröd.
Kommentarer
Trackback