Fläskfilé med sås och ugnsstekt potatis

Söndagsmiddag med lite smak av vilt. Gick hem hos samtliga familjemedlemmar.
4 port.
500 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 tsk smör
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
2,5 dl matlagningsgrädde
2 tsk fransk senap
0,5 köttbuljongtärning
1 msk hackad persilja
potatis
olivolja
grillkrydda
Börja med potatisen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skiva potatisen.
Häll på lite olivolja och grillkrydda och blanda runt.
Stek i mitten av ugnen i 20-30 min.
Skär köttet i skivor.
Skala och hacka vitlöken.
Bryn köttet i smör i en stekpanna.
Krydda med salt, peppar och rosmarin.
Vispa ihop grädde, vitlök och senap.
Häll det bredvid köttet i pannan och smula ner buljongtärningen.
Låt det koka några minuter.
Strö över persilja.
Servera med den ugnsstekta potatisen och en grönsallad.
Kommentarer
Trackback