Dillkött

4 port.
500 g nötkött
vatten
salt
2 st lök
10 st vitpepparkorn
5 st lagerblad
Sås:
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
4 dl buljong
1-2 äggulor
2 msk grädde
1/2 msk vinäger
socker
3-4 msk dill
Skär köttet i så stora bitar som du vill ha.
Bryn köttet i en stekpanna.
Lägg över köttet i en gryta.
Häll på vatten så det täcker köttet plus lite till.
Lägg i löken, hel eller i större bitar.
Lägg i kryddorna.
Låt småkoka ca 1 tim eller tills köttet är mört.
Sila köttet och spara buljongen.
Smält margarinet och häll i mjölet.
Späd med buljongen, lite i taget medans du vispar.
Ha i äggulorna och grädden.
Tillsätt vinäger och socker.
Rör i dillen.
Smaka ev. av med salt och peppar.
Kommentarer
Trackback